TINEJDŽ BEND „FENIKS“ GANUO KIKINĐANE: Za lečenje dečaka sakupljeno više od 435.000 dinara
Foto: Kurir/S.U.

humano

TINEJDŽ BEND „FENIKS“ GANUO KIKINĐANE: Za lečenje dečaka sakupljeno više od 435.000 dinara

Srbija -

KIKINDA- Da je Kikinda grad dobrih ljudi, ali i dece, potvrdio je gest tinejdž benda „Feniks“. Vasilije Čolak, Dragan Veličkov, Andrea Bereng i Filip Cvetković su celokupan prihod humanitarnog koncerta, simboličnog naslova “Sa tobom smo, nisi sam”, namenili jednom bolesnom dečaku iz Kikinde.

Publika je ispunila veliku salu Kulturnog centra, a od srca su đaci, prosvetni radnici i ljudi svih generacije davali koliko je ko mogao. U kutiji je završilo 435.310 dinara, a novac će učiteljica mladog Kikinđanina predati njegovim roditeljima.

Tinejdž bend Feniks, Feniks, Kikinda, humanitarni koncert
foto: Kurir/S.U.

Pre toga, dobro uvežban bend izveo je najveće domaće rok i pop hitove iz perioda kad su njihovi roditelji bili mladi, a nisu izostali ni strani rok klasici.

Subotnje veče u ritmu humanosti mnogi će još dugo pamtiti. Koncert “Sa tobom smo, nisi sam” pamtiće i jedanaestogodišnji bubnjar Filip Cvetković iz Vojvode Stepe. Najmlađi član bend ide u peti razred OŠ “4. oktobar” :

Tinejdž bend Feniks, Feniks, Kikinda, humanitarni koncert
foto: Kurir/S.U.

Direktor škole ponosan na učenicu i članove benda

Tihomira Farkaša, direktora OŠ “Žarko Zrenjanin” i predsednika Aktiva direktora škola, dirnuo je koncert tinejdž grupe:

- Oduševljen sam njihovom idejom, ali i repertoarom s obzirom da je to muzika moje mladosti. U vremenima kad se delimo po političkoj, navijačkoj ili bilo kojoj drugoj liniji, ova ljudska i muzička linija je ujedinila Kikinđane. Ova deca su nam podarila jednu važnu životnu lekciju - rekao je Farkaš.

- Zaista sam ponosan što smo ovim koncertom, nadam se, pomogli dečaku iz Kikinde. Poručili smo mu da nije sam. Bubnjevi, uopšte udaraljke, najviše mi se sviđaju. Volim zvuk bubnjeva. Sviram godinu i po dana, a evo već sam i član jednog benda- pohvalio se Filip.

Tinejdž bend Feniks, Feniks, Kikinda, humanitarni koncert
foto: Kurir/S.U.

Da je dečak bolestan, muški deo benda upoznala je Andrea jer ona s njim ide u školu: - Kad nam je Andrea ispričala da on ide sa njom u školu, dileme nije bilo.

1 / 6 Foto: Kurir/S.U.

Prepuna sala i ova svota uverili su nas da smo uradili pravu stvar. To je najmanje što smo mogli da uradimo za njega- rekao je Vasilije Čolak, učenik trećeg razreda Tehničke škole, gitarista i vokal “Feniksa”.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja