KRALJEVAČKI VATROGASCI OD POČETKA GODINE IMALI VIŠE OD 100 INTERVENCIJA: U 99 odsto slučajeva uzrok požara je bio ljudski faktor
Foto: Shutterstock

KRALJEVAČKI VATROGASCI OD POČETKA GODINE IMALI VIŠE OD 100 INTERVENCIJA: U 99 odsto slučajeva uzrok požara je bio ljudski faktor

Srbija -

Na teritoriji koju pokrivaju kraljevački vatrogasci - spasioci, od početka ove godine do danas, zabeleženo je više od 100 intervencija, kako na otvorenom prostoru, tako i na građevinskim objektima. U ovim požarima, na svu sreću, nije bilo žrtava, ali je pričinjena materijalna šteta velika.

Vatrogasno - spasilačkom bataljonu Kraljevo pripadaju i Vatrogasno - spasilačka odeljenja Kopaonik, Raška, Ušće i Vrnjačka Banja, a po rečima nadležnih, u 99 odsto slučajeva uzrok požara je ljudski faktor.

- Tu mogu da se nađu i drugi uzročnici kao što su udar groma ili provodnici na dalekovodima koji zavarniče. Kada je ljudski faktor u pitanju, odnosi se na nemarnost građana kada zapale strnjište, nisko rastinje ili smeće i to ostave iza sebe, ne ugasivši vatru kako treba, pa potom dođe do požara, kažu kraljevački vatrogasci.

Vatrogasci - spasioci u Kraljevu apeluju na sugrađane da u ovom periodu povedu računa o njihovim dimovodnim kanalima i dimnjacima i da ih, ukoliko to nisu do sada učinili, očiste.

Takođe, apel sugrađanima je i da svoje električne aparate i grejna tela ne ostavljaju bez nadzora, a da u prirodi vatru ne pale na obroncima šuma.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track