VETAR ODVALIO RAMPU! Vozači oprez na pružnom prelazu u Loznici (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

VETAR ODVALIO RAMPU! Vozači oprez na pružnom prelazu u Loznici (FOTO)

Srbija -

Na pružnom prelazu u lozničkom naselju Gradilište, kod nove "Toplane", gde se magistralni put Loznica - Banja Koviljača ukršta sa šinama, od jutros nema jedne rampe. Ovoga puta nastradala je letva koja dočekuje vozače iz pravca Koviljače, odnosno one koji sa graničnog prelaza "Trbušnica" i Zaobilaznog puta ulaze u grad. Nadležni kažu da će pružni prelaz što pre biti stavljen u normalnu funkciju.

Loznica, rampa
foto: Kurir/T.I.

Na ovom pružnom prelazu u poslednje vreme svako malo nema jedne letve. Najčešće budu slomljene tako što ih zakači neko, uglavnom, veće vozilo, a u dva, tri poslednja navrata polomio ih je jak vetar. O neispravnosti pružnog prelaza u ovakvim slučajevima odmah se obaveštavaju mašinovođe pa za teretne i putničke vozove, koji prolaze ovom prugom, privremeno važi poseban režim saobraćaja. Mašinovođe dobijaju nalog da obavezno stanu i nastave dalje tek kada se uvere da je to bezbedno, odnosno da na putu nema drumskih vozila.

Dok ne stigne nova letva vozači treba da budu oprezni, posebno u večernjim satima, ali i da pre svega poštuju znak stop koji postoji kod svakog pružnog prelaza.

Kurir.rs/T.I.

Bonus video:

00:16

VOZ PROLAZI, RAMPA PODIGNUTA! Ovako izgleda pružni prelaz u Vrčinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track