DOVOZE UGINULE ŽIVOTINJE: Na Ljubić brdu u Čačku niču divlje deponije, nesnosan smrad širi se naseljem (FOTO)
Foto: RINA

DOVOZE UGINULE ŽIVOTINJE: Na Ljubić brdu u Čačku niču divlje deponije, nesnosan smrad širi se naseljem (FOTO)

Srbija -

Čačak - Poražavajuća slika stvorena isključivo nemarom nesavesnih pojedinica stiže sa jednog od najlepših mesta u Čačku. Na svega par stotina metara od spomen-kompleksa Tanasko Rajić i crkve Svetog Cara Lazara na Ljubiću kod Čačka, kao pečurke nikle su divlje deponije koje se protežu na nekoliko lokacija, a sa koji se širi nesnosan smrad uginulih životinja i ostali otpadaka.

- Vidmo da su prikolicama doteravani ostaci gradjevinskog materijala, uginuli životinjski leševi, kojima se vide iznutrice, ali i ostali otpad. Sve to se nagomilava na lokacima izmedju dva groblja, na kojima ima mnogo ljudi naročito sad uoči Zadušnica, kaže Ratko Nidžović za agenciju RINA, koji svakodnevno prolazi ovim putem.

1 / 5 Foto: RINA

Meštani čačanskog naselja Ljubić su u višegodnjoj su borbi sa uklanjanjem divljih deponija, jer nesavesni gradjani čak iz centra grada dolaze i upravo na ovom mestu istovaraju sve i svašta.

- Na našu inicijativu postavljeni su kontejneri i reciklažni platoi, koji normalnim ljudima služe za odlaganje smeća. Medjutim, zbog onih koji se bahate praveći divlje deponije postavljene su i video klopke koje hvataju gradjane koji se ogluše o obaveštenja o odlaganju smeća - dodaju ogorčeni meštani Ljubića.

Oni se nadaju da će foto klopke pomoći u otkrivanju vinovnika koji ruže njihov kraj i šalju poražavajuće slike jednog od najlepših delova grada.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja