KONJA DRŽAO VEZANOG U IZMETU, KO ZNA KOLIKO, U POLUČUČNJU: Plemenita životinja spasena, ali mu je kičma deformisana (FOTO)
Foto: Facebook Printscreen/Zoo planet Niš

tužni prizori

KONJA DRŽAO VEZANOG U IZMETU, KO ZNA KOLIKO, U POLUČUČNJU: Plemenita životinja spasena, ali mu je kičma deformisana (FOTO)

Srbija -

Povređeni konj kojeg su niška Udruženja PIT i ZOO Planet spasila sa jezivog imanja u selu kod Leskovca, biće smešten u ZOO Kutku u Kamenici.

“Pronađen je konj, za kog se ne zna koliko dugo je živeo vezan u izmetu u jednom položaju, polučučnju. Kičma mu je evidentno deformisana. Konj je smešten u Udruženju ZOO Planet”, stoji u saopštenju na društvenim mrežama pomenutih Udruženja.

I dalje je u toku akcija bezbednog hvatanja, obeležavanja i uzimanja uzoraka kao i pregleda životinja, kažu iz Udruženja ZOO Planet Niš.

Još se vode pregovori oko daljeg postupanja sa životinjama i njihovo dalje zbrinjavanje i saniranje u cilju sprečavanja širenja potencijalnih bolesti kao i stvaranje boljih uslova za dalji život.

Kurir.rs/Jugmedia

Bonus video:

02:23

KONJ DANIMA BIO VEZAN NA AUTOBUSKOJ STANICI U NIŠU! Nađen u stanju iznemoglosti, njegovo stanje na skali od 1 do 10 ocenjeno sa 2

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track