SAJAM VINA U ALEKSANDROVCU 1. MAJA: Razmatran program tradicionalne manifestacije
Foto: privatna arhiva

SAJAM VINA U ALEKSANDROVCU 1. MAJA: Razmatran program tradicionalne manifestacije

Srbija -

Na sastanku u Opštinskoj upravi opštine Aleksandrovac sa vinarima Župe, pod predsedništvom Nemanje Pribakovića, zamenika predsednice ove potkopaoničke opštine, razmatran je ovogodišnji program tradicionalne manifestacije Sajam vina "Župa 2024".

Odlučeno je da se ova manifestacija održi 1. maja u hotelu "Grozd" u Aleksandrovcu, sa početkom u 12 sati, a ceremonija svečanog otvaranja Sajma počeće u 14 sati.

Aleksandrovac, Sajam vina
foto: privatna arhiva

Učesnici sastanka usvojili su i prateći program manifestacije, koji podrazumeva stručna predavanja o vinarstvu i vinogradarstvu, kroz dve radionice, angažovanje većeg broja stručnjaka i novinara koji prate vinski turizam Srbije, kao i zvanično predstavljanje učesnika – vitezova vina i vinarija iz Župe, Srbije i inostranstva. Najavljen je dolazak vinarija iz Crne Gore, Makedonije, Rumunije i Bugarske, pa se očekuje prisustvo najmanje sedamdesetak proizvođača "božanskog napitka".

Aleksandrovac, Sajam vina
foto: privatna arhiva

Župski poslenici vinogradarstva i vinarstva odlučili su i da se ovogodišnja privredno-turistička manifestacija "Župska berba 2024" održi u Aleksandrovcu od 12. do 15 septembra i sa boljim i kvalitetnijim kulturnim programima. Pokrovitelj ovih svetkovina vinogradara i vinara u Župi je Opština Aleksandrovac.

Bonus video:

02:55

SAJAM VINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track