ZA LEPŠI DRVORED U NOVOM SADU: U Bulevaru Mihajla Pupina i Dunavskom parku posađeno još 18 stabala

ZA LEPŠI DRVORED U NOVOM SADU: U Bulevaru Mihajla Pupina i Dunavskom parku posađeno još 18 stabala

Srbija -

Na Bulevaru Mihajla Pupina i Dunavskom parku u Novom Sadu Gradsko zelenilo je posadilo 18 novih stabala.

Na Bulevaru Mihajla Pupina posađeno je 18 ukrasnih trešnji, kako bi se unapredio i ulepšao drvored, a sedam lipa, koje su pretpele oštećenja u oluji, presađene su na druge lokacije. Bulevar Mihajla Pupina sada je bogatiji za 21 novo stablo. Pre pet dana preko puta Doma zdravlja na uglu sa ulicom Jovana Boškovića posađene su tri sofore.

Danas su takođe posađene tri sadnice u Dunavskom parku jedan hrast, jedno judino drvo i jedan jablan. Članica gradskog veća Mira Radenović Bojić je učestvovala u današnjoj sadnji i ovom prilikom podsetila da je, od početka perioda mirovanja vegetacije u okviru akcije „Sadimo sada za budućnost Novog Sada“ i kroz redovne aktivnosti sadnje JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad, posađeno preko 2500 novih stabala na teritoriji grada. Članica veća je obišla radove na sređivanju Dunavskog parka.

Bulevar Mihajla Pupina, Novi Sad, Dunavski park

Radovi na generalnom sređivanju pakova koji podrazumevaju skupljanje lišća, sadnju, prihranu drveća, orezivanje šiblja, tretmane nege i zaštite drveća preparatima protiv bolesti i štetočina trajaće tokom celog februara do sredine marta. U okviru mera nege održavanja izvršeno je orezivanje drveća i formiranje krošnji u toku zimskog perioda, ašovljenje i orezivanje šiblja.

Bulevar Mihajla Pupina, Novi Sad, Dunavski park

Nastavljeni su radovi na prolećnom uređivanju uličnog i kvartovskog zelenila. Sakuplja se lišće u ulicama Đurđa Brankovića, vojvode Šupljikca, Lukijana Mušickog, stambenim blokovima Narodnog fronta-Balzakova-Ive Andrića na Limanu, i Braće Dronjak-Jovana Dučića - Kneza Miloša - Seljačkih buna na Novom Naselju, gde su, takođe, nastavljeni radovi na sakupljanju lišća i sređivanju travnjaka u stambenim blokovima Bulevar vojvode Stepe, bul Slobodana Jovanovića, Raše Radujkova, Stojana Novakovića, Mileve Marić.

U ulici Ruđera Boškovića se orezuje šiblje, a uz Kamenički put se krči samonikla vegetacija. Nastavljeni su zimski tretmani ruža, šiblja i niskog drveća u Futoškom parku i parku kod Železničke i Autobuske stanice. Sadnja drveća i uređenje parkova, uličnih i kvartovskih zelenih površina nastavljaju se i narednih dana.

Bonus video:

03:14

OBUČENA STABL: Grad na jugu Srbije ima najšareniji drvored u zemlji (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track