SVE BUJA U NOVOM SADU, BLAGA KLIMA PROBUDILA VEGETACIJU: "Zelenilo" počelo s košenjem trave, nastavljena sadnja drveća (FOTO)
Foto: JKP Gradsko zelenilo Novi Sad

SVE BUJA U NOVOM SADU, BLAGA KLIMA PROBUDILA VEGETACIJU: "Zelenilo" počelo s košenjem trave, nastavljena sadnja drveća (FOTO)

Srbija -

NOVI SAD - Radnici "Gradskog zelenila" počeli su košenje na pojedinim lokacijama u gradu. Blaga klima, vlažno i toplo vreme doveli su do naglog rasta trave, pa je kosidba morala da počne ranije nego inače.

Ekipe "Zelenila" kose travu duž Bulvara oslobođenja, uz Partizansku ulicu, zatim u Hajduk Veljkovoj, Bulevaru cara Lazara, Kameničkom parku, u stambenom bloku na Bulevaru Kralja Petra, prilazima Futoškom parku i aleji Mike Antića.

1 / 12 Foto: JKP Gradsko zelenilo Novi Sad

Pored toga u toku je okopavanje šiblja na bulevaru Oslobođenja i ulici Janka Veselinovića, kao i sakupljanje lišća u stambenom bloku Braće Dronjak - Partizanskih baza - Slobodana Jovanovića – Bulevar Jovana Dučića, i stambenom bloku Stevana Hristića - Partizanskih baza – Ložionička.

Nastavljena je popuna gradskih drvoreda sadnicama odraslog drveća iz starog rasadnika kod GSP-a. Danas su zasađena tri kestena na Bulevaru vojvode Stepe, a nastavljeno je i zimsko tretiranje šiblja i niskog drveća zaštitnim preparatima, kao i prihrana i zalivanje drveća posađenog u prethodnom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track