ŽENE VIŠE PAZE NA ZDRAVLJE: Obavljeni besplatni preventivni pregledi u Zdravstvenom centru Loznica (FOTO)
Foto: ZC Loznica

veliko interesovanje

ŽENE VIŠE PAZE NA ZDRAVLJE: Obavljeni besplatni preventivni pregledi u Zdravstvenom centru Loznica (FOTO)

Srbija -

Lozničani kažu da su ovakvi pregledi odlični jer su besplatni, nema zakazivanja, a važni su ako se bar jednoj osobi nađe neko oboljenje i pravovremenim lečenjem spasi život

LOZNICA - Drugi ovogodišnji besplatni preventivni pregledi u lozničkom Zdravstvenom centru (ZC) izazvali su, kao i prethodni, veliko interesovanje Lozničana koji su iskoristili priliku da prekontrolišu zdravstveno stanje.

Građani su mogli uraditi EKG, izmeriti krvni pritisak i proveriti nivo šećera, triglicerida i holesterola u krvi. Prema podacima ZC obavljeno je 125 lekarskih pregleda, urađeno isto toliko EKG-a, kao i 109 laboratorijskih analiza, a pet osoba upućeno je na dodatnu dijagnostiku.

ZC Loznica, Loznica
foto: ZC Loznica

Žene su činile 68 odsto onih koji su došli da prekontrolišu zdravlje, a među svim pregledanima bile su četiri osobe koje nisu imale zdravstveno osiguranje.

Lozničani kažu da su ovakvi pregledi odlični jer su besplatni, nema zakazivanja, a važni su ako se bar jednoj osobi nađe neko oboljenje i pravovremenim lečenjem spasi život.

Pre sedam dana preventivni pregledi su obuhvatali ultrazvuk štitne žlezde i laboratorijske analize hormona štitne žlezde i tada su pregledana ukupno 232 pacijenta. Inače, akciju besplatnih preventivnih pregleda sprovodi Ministarstvo zdravlja.

ZC Loznica, Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

Prema podacima ZC i u minulih sedam dana bilo je dosta posla u ovoj ustanovi. U Službi hitne pomoći pregledano je 535 pacijenata, obavljeno 55 intervencija na terenu, dok su 94 osobe upućene na sekundarni nivo na dalju dijagnostiku i lečenje.

U urgentnom centru pregledana su 232 pacijenta, 34 su hospitalizovana, tri prevezena u Beograd, a jedan u Zdravstveni centar Valjevo, dok je na Opštoj medicini bilo je 4.970 pregleda I oko 2.180 različitih medicinsko-tehničkih radnji, od toga 404 intervencije u okviru kućnog lečenja. Dolazile su i rode pa je u porodilište stiglo 14 beba, osam devojčica i šest dečaka.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track