VELIKI BROJ NESREĆA, ALI BEZ NASTRADALIH: U prva dva meseca ove godine na lozničkim putevima NEMA NAJTEŽIH ISHODA
Foto: T. Ilić

VELIKI BROJ NESREĆA, ALI BEZ NASTRADALIH: U prva dva meseca ove godine na lozničkim putevima NEMA NAJTEŽIH ISHODA

Srbija -

Od početka godine do prvog marta na putevima koje kontroliše Saobraćajna policijska ispostava Loznica evidentirano je 26 saobraćajnih nezgoda, u kojima je pet osoba zadobilo teške telesne povrede, dok ih je 19 lakše povređeno, podaci su PU Šabac.

U redovnim i pojačanim kontrolama saobraćajna policija je od početka godine sankcionisala ukupno 2.400 vozača, a najviše zbog prekoračenja brzine - 858, nekorišćenja sigurnosnog pojasa vozača i putnika - 387, pa sledi nepropisno parkiranja - 140.

U tom periodu je iz saobraćaja isključeno 112 vozača koji su za volanom zatečeni pod dejstvom alkohola. Najviše promila alkohola u organizmu imao je četrdesettrogodišnji vozač koji je upravljao vozilom sa 2,70 promila i još bez vozačke dozvole.

Kažnjeno je i 27 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, uglavnom su bili pozitivni na kanabis, kokain i benzodiazepine.

Prema podacima policije najčešći uzroci saobraćajnih nezgoda su neprilagođena brzina, neustupanje prvenstva prolaza, nepropisno preticanje i skretanje kao i nedržanje propisnog rastojanja.

Iz policije po ko zna koji put apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i odgovornim ponašanjem doprinesu bezbednosti saobraćaja na putevima.

Kurir.rs/T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track