USVOJEN BUDŽET GRADA ZA 2024. GODINU: Održana 4. sednica Skupštine grada Kruševca
Foto: Kurir/Ž. M.

USVOJEN BUDŽET GRADA ZA 2024. GODINU: Održana 4. sednica Skupštine grada Kruševca

Srbija -

Na 4.sednici Skupštine grada usvojena je Odluka o budžetu grada Kruševca za 2024. godinu.

- Odlukom o budžetu grada Kruševca za 2024. godinu utvrđeni su ukupni prihodi i primanja i ukupni rashodi i izdaci u iznosu većem od 6.577.974.000 dinara, od toga 6.351.811.652 dinara sredstava iz budžeta i 226.163.029 dinara sredstava iz drugih izvora budžetskih korisnika. Budžet je za 8,5% veći od prošlogodišnjeg, rekordan je u istoriji grada i visoko investicioni. Budžet je urađen na realnim osnovama i razvojni je. Naš grad nije kreditno zadužen i rad će se nastaviti u interesu građana.

Kapitalni projekti u periodu 2024. do 2026.godine su Istočna obilaznica, Rekonstrukcija, racionalizacija i održavanje javnog osvetljenja u naseljenim mestima grada Kruševca i Rekonstrukcija, racionalizacija i održavanje preostalog javnog osvetljenja na teritoriji grada Kruševca, izjavio je gradonačelnik Ivan Manojlović

1 / 3 Foto: Kurir/Ž. M.

Na sednici je usvojen i Program razvoja grada Kruševca za 2024. godinu, kao i projekcije programa za 2025. i 2026.godinu. Na dnevnom redu je bio i Program uređivanja građevinskog zemljišta i Program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada , zašta su odbornici takođe dali saglasnost. Skupština je izglasala i Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada. Od dugoročnih dokumenata, usvojena je Strategija razvoja urbanog područja grada Kruševca za period 2024. – 2034.godine.

Trend povećanja zaposlenosti nastaviće se usvajanjem Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Kruševca za tekuću godinu, a u cilju poboljšanja socijalnih usluga, usvojen je dokument Unapređenje socijalne zaštite na teritoriji grada Kruševca.

Tema zasedanja 4. sednice Skupštine bio je i set PDR a koji se odnose na Istočnu obilaznicu – jug, Ravnjak 2 B, Industrijsku zonu L, Centar 6, Šumice 2, Lipovac 1…

Odbornici su raspravljali i o izveštajima o radu i finansijskom poslovanju ustanova u Kruševcu za 2023.godinu. Data je saglasnost na Izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Gradska toplana“ i Poseban program korišćenja budžetskih sredstava grada Kruševca u 2024.godini za ovo javno preduzeće. Obrazovan je Gradski štab za vanredne situacije, a biće angažovan i revizor za obavljanje eksterne revizije Završnog računa budžeta grada za 2023. Usvojen su izveštaji o radu Lokalnog ombudsmana i Saveta za zdravlje grada Kruševca. Prihvaćen je Kadrovski plan Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva, Službe MZ i Službe interne revizije grada Kruševca za 2024.godinu.

Na sednici su doneta i kadrovska rešenja koja se tiču upravnih odbora ustanova i školskih odbora. Konstatovan je prestanak manadata Jasmine Palurović sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Kruševac ne sme da stane“ i Katarine Panić sa izborne liste „Srbija protiv nasilja – Branislav Bata Andrić“. Umesto njih, potvrđeni su mandati odbornika Anđeline Gligorijević i Marije Vučković, sa navedenih izbornih lista. Za člana Gradskog veća, umesto Gorane Mladenović, izabran je Miroljub Aranđelović Rasinski.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track