NS: Maca i dalje kandidat, Egzit ima podršku
Foto: Tanjug

NS: Maca i dalje kandidat, Egzit ima podršku

Srbija -
Nepotreban pritisak javnosti na neke novopostavljene direktore gradskih ustanova, rekao je Vučević

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je za predloženo kadrovsko rešenje da direktor Pozorišta mladih bude glumac Dragan Marinković Maca da će konačnu odluku doneti UO pozorišta.

Maca je inače i dalje kandidat za novog direktora ovog novosadskog pozorišta.On je ocenio je da je nepotreban pritisak javnosti na neke novopostavljene direktore gradskih ustanova koji su tek počeli da rade, apostrofirajući na direktorku Muzeja Grada Vesnu Jovičić.

– Mladim i obrazovnim ljudima treba dati šansu, a ne podmetati im nogu već na prvom koraku – kaže Vučević.Vučević je naglasio da neće biti realizovan projekat izgradnje mosta koji bi povezao kej i Ribarac.On smatra da je to ideja kojom bi se zaokružilo postojeće uređenje keja, ali da je neizvodljiva u narednom četvorogodišnjem periodu.

"Problem Egzitovog kampa koji je inicirao takav projekat će biti rešen u dogovoru s predstavnicima Egzit tima, ali je po njemu malo verovatno da će kamp ponovo biti na Štrandu ili kod Oficirca. – Najbliža opcija je ponovo kasarna na Trandžamentu, ali ćemo videti u narednim mesecima. Ja sam već razgovarao sa predstavnicima Egzita i Grad će nastaviti da pomaže ovu manifestaciju koja ima ogroman značaj za turizam Novog Sada. U kom iznosu to još ne znam, jer još ne znam ni koje su novce do sada dobijali – kaže Vučević..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track