UPOZORENJE ZA VOZAČE KVADOVA I MOTOCIKALA: Vožnja van asfaltiranih puteva
Foto: NP Fruška Gora

NP „Fruška gora“

UPOZORENJE ZA VOZAČE KVADOVA I MOTOCIKALA: Vožnja van asfaltiranih puteva

Srbija -

Uprava Javnog preduzeća za nacionalne parkove „Fruška gora“ upozorila je građane da je neophodno poštovati zakonske propise prilikom vožnje kvadova i motocikala unutar nacionalnog parka, kako bi se očuvao biljni i životinjski svet, kao i bezbednost posetilaca.

Vožnja ovih motornih vozila van asfaltiranih puteva nije samo opasna po druge posetioce parka, već i štetna po prirodno okruženje, izaziva eroziju i uznemirava životinjski svet. Prema članu 51, stav 1, tačka 3 ’’Zakona o šumama’’, kretanje motornim vozilima izvan puteva namenjenih za to je strogo zabranjeno, osim u slučajevima službenih potreba.

NP Fruška Gora, Fruška Gora
foto: NP Fruška Gora

Kršenje ovog zakona podložno je kaznama, a vožnja kvadova i motocikala bez registarskih tablica tretira se kao prikrivanje identiteta i takođe je u suprotnosti sa zakonom. Foto NP „Fruška gora“ Bezbednost posetilaca na prvom mestu Bezbednost svih posetilaca nacionalnog parka Fruška Gora je na prvom mestu. Vozači su dužni da voze pažljivo i da poštuju ograničenja brzine, posebno u delovima parka gde se nalazi veći broj pešaka ili biciklista.

Apel Uprave JPNP „Fruška gora“ Uprava JPNP “Fruška gora” apeluje na sve ljubitelje vožnje kvadova i motocikala da se informišu o propisima i pravilima vožnje unutar nacionalnog parka Fruška Gora.

Za sve dodatne informacije i nejasnoće u vezi sa propisima vožnje unutar parka, posetioci se mogu obratiti Upravi JPNP “Fruška gora”.

Poštovanje zakona i propisa je ključno za očuvanje prirode i biljnog i životinjskog sveta nacionalnog parka Fruška Gora, stoga se građani pozivaju na odgovornost i savesno ponašanje prilikom vožnje motornih vozila unutar parka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track