TOPLO ZA VIKEND: Grejna sezona u Loznici biće produžena zbog najavljenog zahlađenja
Foto: Kurir/T.Ilić

kalendarski, grejna sezona je završena, ali...

TOPLO ZA VIKEND: Grejna sezona u Loznici biće produžena zbog najavljenog zahlađenja

Srbija -

LOZNICA - Kalendarski bi trebalo da bude zvanično okončana grejna sezona, u danu kada je već u 10 sati u Loznici temperatura 25, a juče je bila letnjih 29 stepeni.

Međutim, pošto je najavljeno ozbiljno pogoršanje vremena isporuka toplotne energije biće nastavljena bar još nekoliko dana, kažu iz lozničkog JKP ‘’Toplana’’.

- Sezona treba zvanično da bude okončana, ali pratimo vremensku prognozu pa ćemo je zbog osetnog zahlađenja, najavljenog od sutra, sigurno produžiti i vrlo verovatno grejati i narednog vikenda. Lani smo je završili 21. aprila pa je moguće da slično bude i sada. Zbog toplog vremena uglavnom smo ove sezone grejali u jutarnjim i večernjim satima, počinjali oko 6, a prestajali oko 9 sati i ponovo pokretali sistem oko 17 časova.

Loznica, toplana
foto: Kurir/T.Ilić

U svakom slučaju naša je obaveza da grejanje isporučujemo najaksnije do 3. maja i to ćemo činiti ukoliko bude potrebno – poručuju iz ovog preduzeća.

Loznička’’Toplana’’ greje sa posebne kotlarnice Zdravstveni centar u kome će radijatori, za razliku od ostalih korisnika, biti topli sve do 15. maja. Ovu grejnu sezonu počeli su 16. oktobra, a grejano je oko 600 jedinica poslovnog prostora i oko 2.900 stanova, odnosno ukupno oko 242.000 kvadratnih metara, a gotovo svi korisnici sistema daljinskog grejanja u Loznici već nekoliko godina tu uslugu plaćaju po potrošnji.

Inače, i ove sezone je za korisnike važila cena grejanja koja je nepromenjena još od 2013. godine.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track