POSLE 40 GODINA MEŠTANI UŽIČKOG SELA DOBILI ASFALTIRAN PUT: Turistima lakše da stignu do manastira Rujan
Foto: Z.G.

POSLE 40 GODINA MEŠTANI UŽIČKOG SELA DOBILI ASFALTIRAN PUT: Turistima lakše da stignu do manastira Rujan

Srbija -

Posle 40 godina meštana užičkog sela Vrutci dobili su 1,2 km od 5 km asfaltiranog puta.

Meštani su svečano dočekali ovaj momenat, kao i gradonačelnicu sa njenim saradnicima.

- Na ovakav jedan dan smo čekali punih 40 godina i ovaj put mnogo znači onima koji godinama žive u Vrutcima, nama koji smo tu odrasli, ali i našoj deci koja ovde redovno dolaze. Vrutci su selo koje daje mnogo potencijala svojim prirodnim bogatsvom, a sada i ovim asfaltom meštanima se omogućava mnogo lakše funkcionisanje, a turistima da lakše stignu do manastira Rujan i svih ostalih delova naše mesne zajednice – rekla je Ana Đokić poreklom iz ovog sela.

Vrutci, put
foto: Z.G.

Jedan od meštana, Milomir Cvetić, u ime svih njih rekao je da ovo nije mala stvar.

- I ova duga deonica, ali i kritični delovi koji su urađeni nama meštanima od velikog su značaja, jer 40 godina od kada smo se iselili zbog brane Vrutci čekamo na to. Ovde gravitira 30-40 domaćinstava i zaista je bilo nezgodno, naročito zimi – rekao je Cvetić.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević kaže da je za ovu deonicu izdvojeno oko šest miliona dinara.

- Кako je ceo putni pravac dug oko 5,5 kilometara sada smo uradili kilometar i 200 metara a pored toga asafaltirali smo i nekoliko najkritičnijih deonica, odnosno uspona. Takođe u ovoj godini udruženim sredstvima radićemo još četiri putna pravca - rekla je gradonačelnica u razgovoru sa meštanima i dodala da je u prethodnih nekoliko godina urađeno stotine kilometara asfalta po selima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja