AUDICIJA ZA MLADE HARMONIKAŠE U KRALJEVU: Prijave do 20. maja
Foto: J. S./Ilustracija

AUDICIJA ZA MLADE HARMONIKAŠE U KRALJEVU: Prijave do 20. maja

Srbija -

Kraljevački Kulturni centar „Ribnica” organizuje audiciju za mlade soliste na harmonici u četvrtak, 23. maja, u 11 časova, u Svečanoj sali Gradske uprave grada Kraljeva, Trg Jovana Sarića broj 1, a na audiciji se biraju kandidati koji stiču pravo da učestvuju na takmičenju mladih harmonikaša u okviru Festivala „Zlatne harmonike Kraljeva”.

- Odabir kandidata vršiće stručni žiri koji čine istaknuti umetnici na harmonici Miša Mijatović, Vlada Panović i Aleksandar Sofronijević. Pravo učešća na audiciji i takmičenju imaju kandidati starosti od 16 do 25 godina. Potrebno je da učesnici spreme po jednu narodnu pesmu i jedno kolo po sopstvenom izboru, a kompozicije izvode na svojim instrumentima, kažu u ovoj ustanovi kulture.

Festival „Zlatne harmonike Kraljeva” održava se od 22. do 26. jula ove godine. Takmičenje mladih harmonikaša, izabranih na audiciji, biće održano 25. jula na Trgu srpskih ratnika. Stručni žiri dodeliće tri nagrade. Prvonagrađeni učesnik dobija priznanje „Novica Negovanović” i snimanje jednog narodnog kola u studiju Aleksandra Sofronijevića, dok su druga i treća nagrada novčane.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na elektronsku adresu: zlatneharmonike@kcribnica.rs, a rok za slanje prijava je 20. maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja