OVAKO JE IZVUČENA I ODNETA NATO BOMBA IZ NIŠA: Pogledajte kako je majstor lagano spušta na kamion, ima čelične živce (FOTO/VIDEO)
Foto: MUP Srbije

OVAKO JE IZVUČENA I ODNETA NATO BOMBA IZ NIŠA: Pogledajte kako je majstor lagano spušta na kamion, ima čelične živce (FOTO/VIDEO)

Srbija -

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić i dodao da evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove.

Objasnio je da je avio-bomba uz policijsku, protivpožarnu i medicinsku pratnju, sa tri policijska vozila, dva vozila Tima za uništavanje EOR, jednim vatrogasnim vozilom i vozilom Hitne pomoći, u 9.25 časova napustila teritoriju grada Niša.

1 / 13 Foto: MUP Srbije

"Avio-bomba je bezbedno neutralisana i uklonjena sa gradilišta i evakuisani građani mogu bezbedno da se vrate u svoje domove", kazao je Čaušić koji se građanima Niša zahvalio na izuzetnoj saradnji i odgovornom ponašanju.

01:58

NATO bomba uklonjena sa gradilišta u Nišu

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Prema njegovoj proceni, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno u narednih sat vremena na bezbednoj lokaciji.

"Biće uništena uz pomoć eksploziva. Najpre će biti položena u rupu i obezbeđena da bi detonacija bila što manja. Sporogorećim štapinom se aktivira i uništ", rekao je Čaušić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track