NA REDU SU EKG, KRVNA SLIKA I ABDOMEN: Novi preventivni pregledi u Loznici
Foto: ZC Loznica

NA REDU SU EKG, KRVNA SLIKA I ABDOMEN: Novi preventivni pregledi u Loznici

Srbija -

Nova provera zdravlja u Zdravstvenom centru Loznica u organizaciji Ministarstva zdravlja zakazana je za nedelju, saopštila je v.d.direktora ove ustanove dr Jadranka Marinković. Prema njenim rečima svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave lekarski pregled, izmere krvni pritisak, urade EKG, ultrazvučni pregled abdomena i kompletnu krvnu sliku.

- Pregledi su namenjeni odraslima koji do sada nemaju detektovano oboljenje, odnosno prvenstveno sasvim zdravim osobama, a cilj je da se na vreme otkrije eventualno oboljenje, jer su prevencija i rana dijagnostika od ključnog značajna za pozitivan ishod lečenja svake bolesti. U većini slučajeva redovnim preventivnim pregledima sprečava se mogućnost za oboljevanje od svih bolesti pa i malignih. Ministarstvo zdravlja i država planiraju da se preventivni pregledi nastave i ubuduće, a njihova dinamika zavisiće od odziva građana – rekla je ona i pozvala Lozničane da učestvuju u nedeljnoj akciji.

Preventivni pregledi biće obavljeni u prostorijama Doma zdravlja, ulaz pored Službe hitne pomoći, na prvom spratu od 8 do 17 časova. Iz bolnice napominju da oni koji planiraju dolazak ne doručkuju zbog validnosti laboratorijskih nalaza i ultrazvuka.

U pet ovogodišnjih akcija kontrole zdravlja u ZC Loznica pregledana je malo više od 700 osoba, a prošlog puta je njih 80 došlo na analize i preglede koji mogu ukazati na rizik od bubrežne i srčane insuficijencije.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track