Subotički autobusi i stajališta dobijaju LED displeje

Subotički autobusi i stajališta dobijaju LED displeje

Srbija -
Moderni LED displeji, koji će putnicima pružati razna obaveštenja, biti će postavljeni na autobuskim stajalištima u gradu za nekoliko meseci

SUBOTICA - U Subotici je u toku javna nabavka 25 displeja za autobuska stajališta, koji će prikazivati kada i koji autobus na određenoj liniji treba da dođe na to stajalište, rekao je direktor Javnog preduzeća "Suboticatrans" Tibor Fazekaš, najavljujući modernizacije u tom javnom prevozu.

On je dodao da će moderni LED displeji, koji će putnicima pružati razna obaveštenja, biti postavljeni na autobuskim stajalištima u gradu za nekoliko meseci.

Pored toga, kako je rekao Fazekaš, biće nabavljeno i 30 displeja za autobuse koji će “na audio-video način obaveštavati putnike” koje je sledeće stajalište.

“Mi smo do sada uvek imali pozitivna iskustva sa tehnološkim inovacijama. Međutim, sigurno nećemo dozvoliti da neko oštećuje našu imovinu, a samim tim i nanosi štetu građanima koji bi tako ostali bez obaveštenja koje pružaju ti displeji”, istakao je Fazekaš.

Displeji će biti nabavljeni kroz realizaciju prekograničnog projekta u okviru IPA programa saradnje Suboticatransa i Saobraćajnog instituta iz Budimpešte.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track