U požaru na kopu Kolubara povređen radnik

U požaru na kopu Kolubara povređen radnik

Srbija -
Požar izbio nešto pre 6 časova i da ljudskih žrtava nema, ali da je jedan radnik udahnuo veću količinu dima zbog čega ga je preuzela ekipa Hitne pomoći

BEOGRAD - Na površinskom kopu Kolubara Tamnava rano jutros izbio je požar u kome je jedna osoba lakše povređena, izjavila je načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović.

Ona je rekla da je požar izbio nešto pre 6 časova i da ljudskih žrtava nema, ali da je jedan radnik udahnuo veću količinu dima zbog čega ga je preuzela ekipa Hitne pomoći.

Požar se dogodio na Kosom mostu u dužini od oko 100 metara i on je ugašen, ali u pogonu za usitnjavanje uglja još gori vatra na površini od oko 1.500 kvadratnih metara gde se drobi i suši ugalj, objasnila je Žugić Vuksanović.

Vatrogasne ekipe su sada skoncentrisane na gašenje tog požara, dodala je ona.U gašenju požara učestvovalo je 10 vozila sa 30 vatrogasaca, a pomoć je pružila vatrogasna jedinica Kolubara i Javno komunalno preduzeće Lazarevac, istakla je Žugić Vuksanović. Požar je izbio na površinskom kopu Kolubara Tamnava Blok B 2, dodala je ona.Uzrok požara utvrdiće nadležni organi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track