Lokalizovan požar u basenu Kolubara

Lokalizovan požar u basenu Kolubara

Srbija -
Snabdevanje termoelektrana, pre svih TENT-a u Obrenovcu, nije ugroženo, a za 10 do 15 dana biće sanirana oštećenja i normalizovana isporuka i kupcima za široku potrošnju

LAZAREVAC - Vatrogasne ekipe su lokalizovale požar u pogonu drobilane na površinskom kopu Tamnava - Istočno polje Rudarskog basena "Kolubara". Predrag Videnović, rekao PR menadžer "Kolubare", požar je izbio jutros u 4.30 sati, a na njegovom gašenju učestvuju vatrogasne ekipe Basena i vatrogasci iz okolnih mesta.

Drobilana je pogon u kojem se ugalj sa površinskih kopova sitni, ujednačava i otprema termoelektranama, kao i kupcima za široku potrošnju. "Snabdevanje termoelektrana, pre svih TENT-a u Obrenovcu, nije ugroženo, a za 10 do 15 dana biće sanirana oštećenja i normalizovana isporuka i kupcima za široku potrošnju", rekao je Videnović.

On trenutno nema podataka o tome da je jedna osoba lakše povređenja, kako su javili pojedini beogradski mediji. Na površinskim kopovima "Kolubare" godišnje se iskopa preko 30 miliona tona lignita od kojeg se u termoeketranama TENT, TEK i "Morava" proizvede 52 odsto električne energije u Srbiji.

Lekari su jednu osobu zbrinuli jer se nagutala dima u požaru, izjavila je načelnica Uprave za vanredne situacije u Beogradu Sanja Žugić Vuksanović. Ona je navela da očekuje da će taj požar, koji je do sada lokalizovan, biti ugašen u narednih nekoliko sati. Sanja Žugić-Vuksanović dodala je da je u gašenju požara učestvovalo deset vozila i 30 vatrogasaca.

Na površinskim kopovima "Kolubare" godišnje se iskopa više od 30 miliona tona lignita od kojeg se u termoeketranama TENT, TEK i "Morava" proizvede 52 odsto električne energije u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja