CIRKUS: Vlast u Kragujevcu u ratu s policijom!

Cirkus na šumadijski način

CIRKUS: Vlast u Kragujevcu u ratu s policijom!

Srbija -
Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića traži smenu načelnika policije jer navodno prati i prisluškuje funkcionere i poslanike

KRAGUJEVAC - Svašta ima u zemlji Srbiji.Stranka Zajedno za Šumadiju optužila je juče policiju u ovom gradu za državni udar! Potpredsednik stranke Saša Milenić i predsednik Veroljub Stevanović zatražili su zbog toga smenu načelnika Policijske uprave Kragujevac Ivana Đorovića, „u cilju zaštite slobode građana i daljeg privrednog razvoja grada“.- Policija preti novinarima, prisluškuje i prati gradske funkcionere i narodne poslanike. Ako to čini organ kakav je policija, sve to onda ima karakter mikrolociranog državnog udara - tvrdi Milenić.Stevanović je rekao da su na stanje u Kragujevcu upozorili najviše državne organe i da za sve imaju dokaze i dodao da u kragujevačkoj policiji ima i korupcije.Rat gradskih vlasti i policije u Kragujevcu počeo je prošle nedelje, posle hapšenja nekoliko zaposlenih u gradskoj Direkciji za urbanizam, osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja i korupciju. Međutim, u Stevanovićevoj stranci tvrde da se oni na rad policije žale već dve godine.Načelnik Policijske uprave Kragujevac Ivan Đorović kaže da kao policajac ne može da komentariše istupe političkih partija.- Mogu samo da poručim da će policija nastaviti da obavlja svoj posao u interesu građana i države kao i do sada - strogo profesionalno i u dogovoru sa javnim tužiocem. Ni sa kim nisam u sukobu, samo se borim protiv kriminala i korupcije i u tome imam podršku svojih pretpostavljenih. Da neko ne misli da protiv njega vodim specijalni rat - kako su nazvali naš rad - alternativa je da naložim policiji da ne radi svoj posao za koji je plaćena, što mi ne pada na pamet - kategoričan je Đorović.

Predočiće dokumentaUkoliko Đorović ne bude smenjen, čelnici Zajedno za Šumadiju najavili su da će svoje optužbe protiv njega konkretizovati i dokumentovati na konferenciji za novinare iduće sedmice u međunarodnom pres-centru u Beogradu. Do sada to nisu činili, kako kažu, „da ne bi uznemiravali javnost“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja