ZLOČIN: Namerno zagađena voda uzrok epidemije

Rešena misterija

ZLOČIN: Namerno zagađena voda uzrok epidemije

Srbija -
"U vodi iz bunara u Ulici Vladike pajsija, otkrili smo prisustvo bakterije ešerihije koli, a u vodi u selu Bogoševo, nedaleko od Vladičinoh Hana, pronađen je organski rastvarač na bazi fenola", objasnila je Eržika Antić, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

VLADIČIN HAN - Bunarska voda koju su koristili stanovnici Ulice Vladike Pajsija u Vladičinom Hanu i voda iz seoskog vodovoda u selu Bogoševo neispravne su za piće.

To su, posle višednevnih ispitivanja, na osnovu uzetih uzoraka utvrdili epidemiolozi Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

"U vodi iz bunara u Ulici Vladike pajsija, otkrili smo prisustvo bakterije ešerihije koli, a u vodi u selu Bogoševo, nedaleko od Vladičinoh Hana, pronađen je organski rastvarač na bazi fenola", objasnila je na konferenciji za novinare Eržika Antić, direktorka Zavoda za javno zdravlje.

Ona je kazala da postoji osnovanja sumnja da je voda u seoskom vodovodu u Bogoševu namerno zagađena, zbog čega je slučaj prijavljen policiji.

Epidemiolog dr Goran Ristić iz istog Zavoda rekao je da su tokom epidemije u Vladičinom Hanu do sada 43 lica zatražila pomoć lekara, i da taj proces nije zaustavljen.

"Naše mobilne ekipe su i dalje prisutne na obe lokacije",rekao je Ristić.

Zdravstveno stanje svih 43 obolelih, među kojima je 12 dece, kako u Vladičinom Hanu, tako i selu Bogoševo, stabilno je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track