Dačić otvorio novi pogon u valjaonici u Sevojnu
Foto: Tanjug

Dan preduzeća

Dačić otvorio novi pogon u valjaonici u Sevojnu

Srbija -
U fabrici radi 700 ljudi, a zarade su od početka privatizacije u 2002. sa 264 mesečno povećane na 527 evra

BEOGRAD - Valjaonica aluminijuma "Impol Seval" Sevojno pustila je danas u rad novi pogon za bojenje traka u koji je uloženo 17 miliona evra obeležavajući dan tog preduzeća i deset godina od uspešne privatizacije.Direktor "Impol Sevala" Ninko Tešić rekao je da je fabrika sačuvala identitet kao prepoznatljiv prerađivač aluminijumskih proizvoda na svetskom tržištu, kao i da je posle privatizacije povećala proizvodnju i plate radnika.

Povodom deset godina od privatizacije, Tešić je rekao da je fabrika imala sreću da je kupi kompanija iz njene branše, to jest "Impol" iz Slovenske Bistrice koji im je, kako je naveo, doneo stručnost i podršku banaka."Pokazatelj uspešnosti privatizacije je to što je u nju investirano 65 miliona evra u proteklih deset godina i što je proizvodnja povećana sa 13.600 tona u 2002. na 65.000 tona prošle godine", rekao je on.

Vrednost izvoza "Impol Sevala" Sevojno je prošle godine bila 101,3 miliona evra, a za prvih devet meseci ove godine 71,1 milion evra, rekao je direktor. Tešić je rekao da je fabrika posvećena radnicima. "Ne vredi nova oprema ako su radnici nezainteresovani i fabriku ne doživljavaju kao svoju", rekao je on.

U fabrici radi 700 ljudi, a zarade su od početka privatizacije u 2002. godini sa 264 evra mesečno povećane na 527 evra, rekao je Tešić. Predsednik Uprave "Impola" iz Slovenije Jernej Čokol rekao je na svečanosti da su pre deset godina u Sevojno došli sa poštenim namerama i da je zato privatizacija uspela.

Čokol je rekao da je kompanija pravovremeno reagovala na krizu i da je zadovoljna proizvodnjom u Sevojnu. Danas će fabriku za bojenje limova u "Impol Sevojno" obići premijer Srbije Ivica Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track