URS formirao Povereništvo u Šapcu

Nema krize

URS formirao Povereništvo u Šapcu

Srbija -
URS je saopštio da je odluka o formiranju Povereništva usledila nakon, kako je navedeno, isključenja dosadašnjeg predsednika Gradskog odbora Nemanje Pajića iz članstva Ujedinjenih regiona Srbije

BEOGRAD - Ujedinjeni regioni Srbije formirali su Povereništvo svog gradskog odbora u Šapcu, posle odluke sedam od 12 odbornika da napuste šabački ogranak tog političkog saveza zbog odluke stranačke centrale da pravi koaliciju sa socijalistima i naprednjacima.

URS je saopštio da je odluka o formiranju Povereništva usledila nakon, kako je navedeno, isključenja dosadašnjeg predsednika Gradskog odbora Nemanje Pajića iz članstva Ujedinjenih regiona Srbije. Kako je navedeno, povereništvo URS-a u Šapcu će održati vanrednu konferenciju za novinare.

Šabački ogranak URS je napustilo sedam od 12 odbornika u gradskom parlamentu i svi direktori javnih preduzeća, nezadovoljni odlukom centrale da prave koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i Srpskom naprednom strankom (SNS).

Stranku je napustio i predsednik šabačkog ogranka URS Nemanja Pajić. Vlast u Šapcu čine Demokratska stranka sa 25 odbornika, URS koji je do danas imao svojih 11 odbornika i jednog koji je prešao iz Demokratske stranke Srbije (DSS), koalicija Preokret sa šest odbornika, kao i jedan odbornik Seljačke stranke, koji je bio na listi DSS.

U opoziciji su SNS sa 14, SPS sa osam, DSS koji je osvoji pet, ali su im nakon preletanja u drugi tabor ostala tri odbornika. Šabački parlament broji 69 odbornika, vladajuća koalicija je do sada imala 42 odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track