Naprednjaci smenjeni u Blacu
Foto: Milen Djordjevic

Smena vlasti

Naprednjaci smenjeni u Blacu

Srbija -
Odbornici Ujedinjenih regiona Srbije, Socijalističke partije Srbije, Demokratske stranke Srbije, uz pomoć odbornika Demokratske stranke usvojili odluku o smeni vlasti

BLACE- DSS, URS I SPS uz pomoć dva odbornika opozicione DS smenili članove upravnih odbora iz SNS i praktično izbacili naprednjake iz vladajuće koalicije u Blacu, stoji u zvaničnom saopštenju SNS. Predsednik opštine Blace Radoje Krstović (DSS) kaže da to nije tačno i dodaje da su smenjeni samo članovi UO Doma zdravlja, jer za pet meseci nisu održali ni jednu sednicu.-Posle dvomesečne krize, politička situacija u opštini Blace rezultirala je izbacivanjem SNS iz vladajuće većine na sinoćnoj sednici SO Blace. Nakon nasilnog oduzimanja mandata odbornici iz odborničke grupe SNS, sprovedeno uz flagrantno kršenje Zakona o lokalnim izborima, odbornici URS, DSS i SPS, uz pomoć dva odbornika DS, smenili su dosadašnje članove upravnih odbora iz Srpske napredne stranke-stoji u saopštenju koje je potpisao predsednik OO SNS i aktuelni zamenik predsednika opštine Milan Miljković.Naprednjaci kažu da već duže vreme ukazuju na nenamensko trošenje budžetskih sredstava i veliki broj zloupotreba u vršenju vlasti što predstavlja direktno kršenje koalicionog sporazuma potpisanog prilikom formiranja skupštinske većine. Predsedik opštine Blace Radoje Krstović pojašnjava da je SNS i dalje član vladajuće koalicije.-Članovi UO Doma zdravlja za pet meseci nisu održali ni jednu sednicu i taj UO praktično nije ni konstituisan. Članovi upravnih odbora iz redova naprednjaka u javnim preduzećima i ustanovama normalno obavljaju svoj posao-kaže Krstović i dodaje da je aktuelni zamenik predsednik opštine Milan Miljković iz SNS, što je još jedan dokaz da je SNS član skupštinske većine.

Naprednjaci kažu smatraju da će Miljković biti smenjen na prvoj narednoj sednici.Inače, vladajuću koaliciju u Blacu do sada su činili DSS, URS, SPS i SNS, dok je u opoziciji DS.

Izbačeni smo iz vladajuće koalicije Milan Miljković
Izbačeni smo iz vladajuće koalicije Milan Miljković

SNS je i dalje član vladajuće koalicije. Radoje Krstović, predsednik opštine Blace
SNS je i dalje član vladajuće koalicije. Radoje Krstović, predsednik opštine Blace

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track