Milosavljević SO Blace nazvao kalakurnicom

Milosavljević SO Blace nazvao kalakurnicom

Srbija -
U malo slobodnijem prevodu ova reč turskog porekla znači da se ne zna ko koga i zbog čega, a Milosavljević kaže da kalakurnica na jeziku ovog kraja znači jebiševina

BLACE - Predsednik OO DS u Blacu Nebojša Milosavljević nazvao je Skupštinu opštine Blace i lokalnu vlast kalakurnicom. U malo slobodnijem prevodu ova reč turskog porekla znači da se ne zna ko koga i zbog čega, a Milosavljević kaže da kalakurnica na jeziku ovog kraja znači "jebiševina". "Lokalna vlast ne samo da nema taktičku meru, već je potpuno izgubila bilo kakav rezon šta je pravno i politički dopušteno, a šta ne.

I pored flagrantnog gaženja skupštinskih pravila predsednika Skupštine Sudimca, čudi da odbornici skupštinske većine takođe slede nezakonitosti, pa sam ja to na sednici upravo nazvao izopačenom savešću, jer tako postupaju iako znaju da je to suprotno propisima, praksi i moralu. Imajući u vidu ne samo skupštinski rad, koji je srozan do mere banalnosti, već i celokupni rad lokalne vlasti, ja ovu situaciju nazivam običnom kalakurnicom", rekao je predsednik OO DS Blace Nebojše Milosavljevića.

Turska reč

Reč kalakurnica je turskog porekla, ali je nestala iz srpskog jezika. U osnovi te reči je turska reč kal-blato. Književnik Danko Popović je u jednom svom intervjuu nazvao kalakurnicom SFRJ pred njen raspad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track