Radnici Livnice ne daju službeni auto

Sprečena zaplena imovine

Radnici Livnice ne daju službeni auto

Srbija -
Oko 30 radnika AD "Livnice" Leskovac stalo ispred fabričke kapije i nije dozvolilo izvršiteljima i policiji da uđu u fabričku halu i oduzmu službeni automobil "škodu oktaviu"

LESKOVAC - Radnici AD "Livnica" Leskovac sprečili su danas sudske izvršitelje da im zaplene službeni automobil zbog neizmirenog duga od 11 miliona za poreze i doprinose.Oko 30 radnika stalo je ispred fabričke kapije i nije dozvolilo izvršiteljima i policiji da uđu u fabričku halu i oduzmu službeni automobil "škodu oktaviu".

"Nećemo da dozvolimo da bilo šta odnesu iz fabrike jer za nekoliko dana treba da nam se uvede stečaj i onda neka oduzimaju od stečajnog upravnika, a ne da oduzimaju od nas radnika. Postoji dug za poreze i doprinose, ali i nama se duguje 13 plata a niko ne želi da nam pomogne" kaže predsednik Skupštine manjinskih akcionara AD Livnica Mitar Dinčić.

Leskovačka "Livnica" zaustavila je proizvodnju pre tri meseca. Većinski vlasnik Josip Martšković iz Hrvatske dao je 24. septembra ove godine saglasnost, a Skupština akcionara donela odluku da se pokrene stečajni postupak.U "Livnici" je zaposleno 125 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track