Italijani ulažu u privredu Loznice

Italijani ulažu u privredu Loznice

Srbija -
Čelnici "Natura esolo" zainteresovani da u Loznici pokrenu proizvodnju voća i povrća po svojim standardima, finansirajući zasade, sisteme za navodnjavanje, izgradnju hala i velike hladnjače

LOZNICA – Delegacija grada Loznice razgovarala je u Milanu sa tamošnjim privrednicima o mogućem otvaranju novih fabrika i ulaganju u razvoj industrije i poljoprivredne proizvodnje u gradu na zapadu Srbije, izjavio je danas pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić.

Predstavnici Loznice su se tokom službene posete Milanu sastali su se sa čelnicima kompanije "Natura esolo", koja se bavi proizvodnjom i prometom voća i povrća u čitavoj Evropi i razgovarali o budućoj saradnji, rekao je Đokić.

Đokić je izneo da su čelnici "Natura esolo" zainteresovani da u Loznici pokrenu proizvodnju voća i povrća po svojim standardima, finansirajući zasade, sisteme za navodnjavanje, izgradnju hala i velike hladnjače, što bi kompaniji olakšalo izvoz proizvoda na tržište Rusije.

Prema Đokiću, interes Loznice je da u čitavom procesu proizvodnje rade lokalni radnici.

Kada predsednik Privredne komore Milana Đuzepe Dragone uzvrati posetu Loznici 30. novembra i tada bude potpišan protokol o saradnji, znaće se više pojedinosti.

Zamenik gradonačelnika Loznice Jezdimir Vučetić rekao je da je delegacija tokom trodnevne posete Milanu razgovarala i sa predstavnicima konzorcijuma "Koma vićence" o mogućnostima saradnje u izgradnji nove regionalne sanitarne deponije u Loznici.

Vučetić je naveo da bi partnerstvo sa "Koma vićence" moglo da se ogleda u tome da firma finansira i izgradi novu deponiju, sa koje bi italijanski partner prikupljao gas i koristio ga u proizvodnji električne energije koju bi zatim bila prodavana, što konzorcijum već radi u Italiji.

Interesovanje za saradnju izrazila je i jedna fabrika liftova koja bi radi lakšeg izvoza u Rusiju, izgradila svoje pogone u lozničkoj industrijskoj zoni, istakao je Vučetić.

Delegaciju su tokom posete Milanu, osim zamenika i pomoćnika gradonačelnika, činili predstavnici Gradske uprave, Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj grada, lokalnih poljoprivrednika i lozničkog Kluba privrednika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track