Počela sednica Skupštine, vladajuća koalicija kasnila

Novi Sad

Počela sednica Skupštine, vladajuća koalicija kasnila

Srbija -
U Skupštini su skoro dva sata na početak sednice čekali odbornici LSV-a, DS-a, Srpske radikalne stranke, kao i jedan deo odbornika SPS-a, ali bez prisustva odbornika iz vladajuće većine

NOVI SAD - Odbornici vladajuće većine ipak su se pojavili na danas zakazanoj sednici Skupštine grada, dok je njen predsednik Siniša Sević izjavio da je početak sednice nakratko odložen zbog, kako je rekao, tehničkih razloga. Sednici će prisustvovati i gradonačelnik Miloš Vučević, a kako je najavljeno umesto ranije predloženih 59 na sednici će biti razmotreno čak 85 tačaka dnevnog reda.Skupština grada Novog Sada kasnila je sa početkom sednice jer se većina vladajuće koalicije nije ni pojavila na skupštinskom zasedanju. U Skupštini su skoro dva sata na početak sednice čekali odbornici LSV-a, DS-a, Srpske radikalne stranke, kao i jedan deo odbornika SPS-a, ali bez prisustva odbornika iz vladajuće većine.

Kako se špekulisalo, početak sednice bio je najverovatnije odložen jer vladajuća većina nije u tom trenutku imala kvorum oko rebalansa budžeta, koji je i glavna tačka dnevnog reda za danas zakazane sednice.

Prema rečima odbornice LSV Zlate Peričin, odbornike stranaka koje su na vreme došle na skupštinsko zasedanje niko nije obavestio o odlaganju početka sednice, a razlog odlaganja je, prema svemu sudeći, spor oko pitanja budžeta grada i njegovog rebalansa.

- Jako je neozbiljno zakazati sednicu i nepojaviti se. Dakle, neko zakaže dnevni red i onda niti obavesti, niti se pojavi gde treba da to učini, a ovo je ipak Skupština gada. Mi pretpostavljamo da gradska vlast nije imala kvorum oko pitanja rebalansa budžeta - rekla je Peričin.

I odbornici Srpske radikalne stranke kažu da nisu dobili nikakvo usmeno i pismeno obaveštenje o tome da će današnja sednica biti odložena, te da se osećaju izigrano i da je u pitanju neozbiljan odnos gradske vlasti prema drugim odbornicama i samoj Skupštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja