Opozicija: Vlast za potrošnju predviđa 91 odsto budžeta
Foto: Nenad Karlic

Novi Sad

Opozicija: Vlast za potrošnju predviđa 91 odsto budžeta

Srbija -
Ne znamo šta je tome uzrok, ali tako nešto se nikad u istoriji Novog Sada nije desilo, rekao predsednik odborničke grupe opozicione Demokratske stranke Božidar Protić

NOVI SAD - Predsednik odborničke grupe opozicione Demokratske stranke Božidar Protić kritikovao je danas gradske vlasti u Novom Sadu, jer su, kako je rekao, rebalansom budžeta za potrošnju predvideli 91 odsto sredstava, a za kapitalne investicije svega devet odsto.

"Ne znamo šta je tome uzrok, ali tako nešto se nikad u istoriji Novog Sada nije desilo", rekao je Protić novinarima u Skupštini grada.

Odbornici opozicionih DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpske radikalne stranke napustili su u jednom momentu zasedanje gradskog parlamenta, jer je početak sednice, bez obrazloženja, kasnio dva sata.

Odbornica LSV-a Zlata Peričin kazala je novinarima da je početak sednice kasnio jer vladajuća koalicija nije mogla da obezbedi kvorum zbog unutrašnjeg neslaganja o rebalansu budžeta.

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević je rekao da je početak sednice kasnio zbog "tehničkih problema".

Osim rebalansa budžeta, na današnjoj sednici bi trebalo da se raspravlja i o imenovanju direktora Sterijinog pozorja i Pozorišta mladih.

Odbornici na današnjoj sednici glasaju podizanjem ruke, jer elektronski sistem nije u funkciji. Dnevni red današnjeg zasedanja ima 85 tačaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track