Kuća na poklon za samohranog oca sa četvoro dece

Svilajnac

Kuća na poklon za samohranog oca sa četvoro dece

Srbija -
Sada imam gde da spavam u novom i mekanom krevetu, gde da radim domaći i da se igram sa sestrom i braćom, rekla sedmogodišnja Angelina

SVILAJNAC - Samohrani otac Božidar Stojanović sa četvoro dece iz sela Doblje kod Svilajnca, uselio se danas u novu kuću koju im je sagradila i opremila Skupština opštine Svilajnac.

Opština Svilajnac ima socijalni program na osnovu koga svake godine zbrine nekoliko porodica koje imaju stambene probleme i žive u nehumanim uslovima, rekao je predsednik opštine Predrag Milanović predajući ključeve novog doma, površine 60 kvadratnih metara porodici Stojanović.

"Ovo je druga porodica kojoj smo ove godine rešili stambeni problem, a sledeće godine nastavljamo sa akcijom", rekao je Milanović.

On je dodao da će opština u skladu sa materijalnim mogućnostima pokušati da zbrine što više porodica, a prioritet imaju porodice sa više dece.

Nova kuća porodice Stojanović izgrađena je iz temelja, umesto stare koja je bila neuslovna, u njoj je priključena struja, voda i kompletno je opremljena novim nameštajem.

Zahvaljujući se opštini, Stojanović je rekao da sada "i bukvalno ima krov nad glavom, da im kuća više neće prokišnjavati, a deca će imati normalne uslove za život".

"Sada imam gde da spavam u novom i mekanom krevetu, gde da radim domaći i da se igram sa sestrom i braćom", rekla je stidljivo novinarima Angelina, sedmogodišnja ćerka Božidara Stojanovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track