U Vojvodini od danas SOS telefon za žene žrtve nasilja

U Vojvodini od danas SOS telefon za žene žrtve nasilja

Srbija -
Jedinstveni SOS telefon za žene žrtve nasilja za celu Vojvodinu 0800 10 10 10 dostupan je svakog radnog dana od 10 do 20 sati, a poziv na broj je besplatan

NOVI SAD - U Vojvodini je od danas u funkciji jedinstveni SOS telefon za žene žrtve nasilja, na koji će se javljati volonterke organizacije obučenih za pružanje pomoći i podršku žrtvama nasilja.

Kako je saopšteno novinarima u Vladi Vojvodine, jedinstveni SOS telefon za žene žrtve nasilja za celu Vojvodinu 0800 10 10 10 dostupan je svakog radnog dana od 10 do 20 sati, a poziv na broj je besplatan.

Rad SOS telefona podržavaju Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Telekom Srbija i Kooperativa holandskih fondacija za Centralnu i Istočnu Evropu, kroz program Socijalne tranzicije koji se sprovodi u partnerstvu sa Balkanskim fondom za lokalne inicijative.

Vojvođanski sekretar za ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je će otvaranjem SOS telefona Vojvodina dobiti novi kvalitet u preventivnom delovanju na suzbijanju rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici.

Jedinstveni SOS telefon za podršku ženama koje su pretrpele nasilje rezultat je inicijative pet ženskih organizacije koje deluju na teritoriji Vojvodine i pružaju specijalizovanu podršku ženama koje su izložene nasilju.

Kako je saopšteno, 25 volonterki prošle su kroz standardizovanu obuku i akreditovane su da pruže direktnu pomoć ženama koje okrenu ovaj broj.

One će korisnicama pružati emotivnu podršku, davati informacije o mogućnostima za izlazak iz nasilja, pravima koja se odnose na zdravstvenu, socijalnu i pravnu zaštitu.

Miroslav Vasin danas je obećao da će pomoći da se obezbedi celodnevna dostupnost SOS telefona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track