Pauk za dž: 1.500 vozila vraćeno samo na poziv

Niš

Pauk za dž: 1.500 vozila vraćeno samo na poziv

Srbija -
Parking servis oštećen za oko 4,5 miliona dinara, jer nije naplatio kaznu za prekršaj

NIŠ - Čak 1.500 vozila koja je u proteklom periodu pokupio pauk na niškim ulicama, vraćena su vlasnicima bez naplate kazne. Šteta Parking servisa oko 4,5 miliona dinara.

Miloš Banđur, gradski većnik, kaže da su pregledom dokumentacije niškog “Parking servisa” nađene brojne “anomalije u poslovanju”, a jedna od njih je i nenaplaćivanje kazni.

- 1.500 lica je u proteklom periodu podiglo svoja vozila koje je odneo pauk, a nisu platili nadoknadu što je napravilo gubitak Parking servisu od 4,5 miliona dinara - kaže Banđur.

Većnik Banđur kaže da je letimičnim pregledom utvrdio da se uglavnom radi "o javnim ličnostima i uticajnim pojedincima ili o ljudima koji su dobili svoje vozilo nazad na nečiji poziv".

- Iako su svi potpisivali neke izjave da će to nadoknaditi, 1.500 njih to nije učinilio. Evidencija postoji, spiskovi postoje i Parking servis će utužiti sva ta lica - rekao je Banđur.

Zbog ovakvih, ali i drugih gubitaka Parking servis je od Gradskog veća zatražio saglasnost za uzimanje kredita.Veće je na današnjoj sednici dozvolilo rukovodstvu uzimanje kredita od 20 miliona dinara kojim bi se pokrio minus na bankovnim računima. Kako je obrazloženo 15 miliona će biti utrošeno odmah, a 5 po potrebi, za tehnološke viškove i takse.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track