DS pozvala socijaliste da naprave vlast u Zrenjaninu
Foto: KURIR

Nepristojna ponuda

DS pozvala socijaliste da naprave vlast u Zrenjaninu

Srbija -
Odbornik Demokratske stranke Goran Kaurić pozvao socijaliste, koji su u Zrenjaninu u vladajućoj koaliciji sa SNS, da formiraju vlast s demokratama i ponudio SPS-u mesto gradonačelnika

ZRENJANIN - Opoziciona Demokratska stranka u Zrenjaninu danas je na početku sednice gradske skupštine javno pozvala Socijalističku partiju Srbije da sa njom formira novu lokalnu vlast nudeći joj mesto gradonačelnika koje trenutno pripada Srpskoj naprednoj stranci.

Odbornik Demokratske stranke Goran Kaurić pozvao je socijaliste, koji su u Zrenjaninu u vladajućoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, da formiraju vlast s demokratama i ponudio SPS-u mesto gradonačelnika Zrenanjina.

Socijalisti, međutim, nisu na tu ponudu reagovali.

Današnju sednicu zrenjaninske skupštine obeležio je i ponovni prelazak odbornice Svetlane Đajić iz Lige socijaldemokrata Vojvodine u Srpsku naprednu stranku.

Đajićeva je bila članica SNS-a, ali je pre nekoliko dana prešla u LSV da bi se sada vratila naprednjacima.

Ona nije želela da daje izjave novinarima već je samo kratko kazala da su se okolnosti promenile i da će se o tome, kako je navela, saopštenjem oglasiti njena stranka.

Upitana da kaže koja je to njena stranka, ona je odgovorila: "SNS".

Vladajuću koaliciju u Zrenjaninu čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, a uz njih su i Demokratska stranka Srbije i Partija ujedinjenih penzionera.

U opoziciji su Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka, Savez vojvođanskih Mađara i Srpska radikalna stranka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track