SPO: Za dugove Toplane kriv Pavličić

Novi Sad

SPO: Za dugove Toplane kriv Pavličić

Srbija -
Prethodni gradonačelnik Igor Pavličić tokom poslednje tri godine potpuno je ukinuo pomoć Toplani iz budžeta, što je katastrofalno uticalo na njeno poslovanje, rekao predsednik GO SPO u Novom Sadu Vladimir Jelić

NOVI SAD - Predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) u Novom Sadu Vladimir Jelić izjavio je da su veliki dugovi Novosadske toplane posledica "bahatog odnosa" prethodnog gradonačelnika Igora Pavličića.Povodom izjave vršioca dužnosti direktora Toplane Aleksandra Pribića da su ukupne obaveze tog preduzeća 4,5 milijadre dinara i da je naredna grejna sezona pod znakom pitanja, Jelić je saopštio da je Pavličić tokom poslednje tri godine potpuno ukinuo pomoć Toplani iz budžeta, koja je ranije iznosila od 500 miliona do milijardu dinara godišnje.

"Pomoć Toplani je bila neophodna, naročito kada je 2010. povećana cena gasa za 53 odsto. Nije potrebno biti veliki ekonomista da bi predvideo da će ovo katastrofalno uticati na poslovanje Toplane, naročito zbog toga što potrošnja gasa utiče sa 80 odsto u ukupnim rashodima ovog preduzeć", napisao je Jelić, koji je bio na čelu Novosadske toplane proteklih godina.

Dodao je da gradonačelnik više od godinu i po dana nije dozvolio ni korekciju cena grejanja kada se desilo povećanje cene gasa, što je direktno uticalo na proizvodnju gubitaka toplane.

Gradski odbor SPO je danas pozdravio odluku nove gradske vlasti koja je odobrila subvencije iz budžeta Toplani i omogućila korekciju cene grejanja za 14 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track