KONAČNI OPOZIV: Mirković otima Ničiću Zaječar

URS ostao bez većine

KONAČNI OPOZIV: Mirković otima Ničiću Zaječar

Srbija -
Šef odborničke grupe "Pokrenimo Zaječar - Saša Mirković" pozvao odbornike SPS i PUPS da se pridruže koaliciji koju je dogovorio sa odbornicima DS i LDP

ZAJEČAR - Šef odborničke grupe "Pokrenimo Zaječar - Saša Mirković" pozvao je danas odbornike SPS-a i PUPS-a da se pridruže koaliciji koju je dogovorio ovaj estradni menadžer sa odbornicima Demokratske stranke i LDP-a.

"U narednim danima ćemo podneti zahtev za konačni opoziv gradonačelnika Boška Ničića", rekao je Mirković, inače Ničićev dugogodišnji bliski saradnik.

Sukob Ničića i Mirkovića je eskalirao pre više od godinu dana, kada je gradska vlast odbila da finansira tu televiziju (bivša TV Zaječar), čiji je informativni program naklonjen Srpskoj naprednoj stranci.

Naime, sednicu Skupštine grada Zaječara obeležili su nedostatak kvoruma vladajuće koalicije i nedolično ponašanje predsednika Skupštine prema novinarki TV Best Slađani Tomić, kojoj je na postavljeno pitanje odgovoreno bacanjem mikrofona na pod.

Predsednik Skupštine Ivan Joković (SPS) je, vidno nervozan zbog nedostatka skupštinske većine koju predvodi aktuelni gradonačelnik Boško Ničić (URS), prošao skupštinskim holom i na nekoliko puta postavljeno pitanje novinarke televizije, čiji je vlasnik član glavnog odobra SNS Saša Mirković, "predsedniče šta se dešava", odgovorio tako što joj je odgurnuo mikrofon.

Član gradskog veća Milko Todorović je, kako se vidi na snimku koji je večeras objavila TV Best, rekao preteći novinarskoj ekipi "ti me samo snimaj". Napad na Slađanu Tomić večeras je osudilo Udruženje novinara Srbije. Željko Šoršokanović, član URS-a, partije koja je do danas imala većinu u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije i Demokratskom strankom, rekao je da je očigledno da sa nedostatkom većine "nema više ni vlasti u Zaječaru".

Današnja sednica je bila zakazana po hitnom postupku, a dvojica odbornika vladajuće većine nisu mogli pred novinarima da procene zbog čega je sednica zakazana na taj način. Isidor Marković (PUPS) ocenio je da je sednica zakazana kao "provera većine", dok je Dejan Andrijašević iz vladajuće većine (URS) rekao da ne zna zbog čega su njegove kolege iz koalicije zakazali sednicu po hitnom postupku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track