Uz pomoć karatista sakupljeno 2.000 evra za porodilište
Foto: Sasa Urosev

Kikinda

Uz pomoć karatista sakupljeno 2.000 evra za porodilište

Srbija -
Drago mi je što su jubilarni karate turnir organizatori posvetili budućim generacijama, rekao prof. dr Vladimir Jorga, doajen srpskog i svetskog karatea

KIKINDA - Svaka čast!

Zahvaljujući velikom srcu meštana Bašaida i karatista tog sela kod Kikinde obezbeđeno je 2.000 evra. Taj novac upotrebiće se za kupovinu kardiotokografa. Aparat kojim se registruju srčani tonovi ploda u majčinom stomaku uz registrovanje postojanja materičnih kontrakcija namenjen je Porođajnom odeljenju Opšte bolnice u Kikindi.

"Poklanjanje i dobročiniteljstvo postali su malo zaboravljena kategorija u našem društvu. Očekujem da će ovo postati praksa i da će se i neka druga sela, sportisti i ljudi dobre volje ukjučiti i pomoći nam", rekao je za Kurir v.d. direktora Opšte bolnice u Kikindi dr Milan Mitrić.

Lepu vest dr Mitriću saopštena je u subotu, kad je u organizaciji Karate kluba "Bašaid" održan 10. jubilarni karate turnir koji je okupio 142 boraca iz svih krajeva Srbije.

"Znajući da rode sve ređe sleću u kikindsko porodilište i da oskudeva u opremi inicirali smo prikupljanje dobrovoljnih priloga. Davao je koliko je ko mogao, od 1.000 do 12.000 dinara i više", kazao je predsednik Karate kluba "Bašaid" Zvonko Rakić.

Doajen srpskog i svetskog karatea prof. dr Vladimir Jorga nije krio da ga je ganuo spoj humanosti i plemenite borilačke veštine.

"Rado sam se odazvao turniru koji je posvećen budućim generacijama. Pomoću karatea oni ce jednog dana izrasti u zdrave i plemenite ljude" priznao je nosilac crnog pojasa 10. dan.

Ni Ilir Gaši, koordinator kampanje "Bitka za porodiišta", nije krio iznenađenje efikasnošću meštana koji su se samoorganizovali i sakupili novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track