Radnici Čistoće stupili u štrajk

Novi Pazar

Radnici Čistoće stupili u štrajk

Srbija -
Tokom štrajka biće poštovan zakonski minimum procesa rada, a smeće će se iznositi samo iz javnih ustanova od opšteg interesa

NOVI PAZAR - Radnici novopazarske "Čistoće" danas su stupili u štrajk kako bi skrenuli pažnju na tešku ekonomsku i materijalnu situaciju u kojoj se nalazi to javno preduzeće. Tokom štrajka biće poštovan zakonski minimum procesa rada, a smeće će se iznositi samo iz javnih ustanova od opšteg interesa.

Članovi Samostalnog sindikata i Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata traže isplatu četiri lična dohotka po zakonu i njihovo povećanje, uplatu doprinosa, isplatu troškova prevoza i uplatu sindikalne članarine.

Predsednik Samostalnog sindikata u "Čistoći" Ljutvo Mavrić rekao je radiju Sto plus da radnici neće odustati od svojih zahteva jer se preduzeće nalazi u katastrofalnom stanju.

On je istakao da su više puta čelnicima Gradske uprave ukazivali na probleme koje imaju, ali da nikakav odgovor nisu dobili.

"Oni nemaju razumevanja za naše probleme i nisu spremni za razgovor, jer smo mi u poslednja četiri meseca slali dopise i gradonačelniku i predsedniku Skupštine, ali nam se niko nije obratio. Ovo je moglo i drugačije da se reši, ali pošto nije štrajk će biti nastavljen i istrajaćemo u tome", rekao je Mavrić.

Kako je dodao, neki od rukovodioca tog preduzeća su raznim pretnjama i napadima pokušali da uguše štrajk, ali će radnici istrajati u svojim zahtevima i neće odustajati od štrajka.

Radnici "Čistoće" su iz sličnih razloga i tokom prošle godine u više navrata štrajkovali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja