SNS osudio uvredljive grafite u Novom Sadu
Foto: KURIR

SNS osudio uvredljive grafite u Novom Sadu

Srbija -
Sadržaj grafita nedvosmisleno ukazuje na to da je obračun sa korupcijom i kriminalom, koji SNS s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu vodi od prvog dana kada joj je za to ukazano poverenje, urodio plodom, saopšteno iz Gradskog odbora SNS Novi Sad

NOVI SAD - Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu najoštrije je osudio "skandalozne i sramne grafite vulgarnog sadržaja", koji su danas osvanuli na fasadama u Katoličkoj porti i Kosovskoj ulici, saopšteno je iz Gradskog odbora SNS Novi Sad.

U saopštenju se navodi da "sadržaj grafita nedvosmisleno ukazuje na to da je obračun sa korupcijom i kriminalom, koji Srpska napredna stranka, s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, vodi od prvog dana kada joj je za to ukazano poverenje, urodio plodom".

"Anonimno blaćenje imena Aleksandra Vučića i besmisleno kaljanje ugleda Srpske napredne stranke je samo dokaz da marginalne grupe, onih koji se plaše naše volje i sposobnosti da do poslednjeg atoma snage istrajemo u borbi sa pošasti koja je u prethodnom periodu zahvatila Srbiju, pribegavaju najsramnijim metodama odbrane svojih vrednosti", istaknuto je u saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNS Novi Sad poručuju da neće prestati da se bore za istinske ljudske vrednosti "koje su pokretačka snaga Srpske napredne stranke u borbi sa korupcijom i kriminalom" sve dok se ovakve stvari, ovi, kako piše u saopštenju, poslednji trzaji korumpiranih i halapljivih bitangi, budu dešavale bilo gde u Srbiji, a kamoli u Novom Sadu, gradu kulture, tolerancije i razumevanja.

Policija izvršila uviđajPolicija je obavila uviđaj na mestima gde su ispisani grafiti uvredljive sadržine na račun prvog potpredsednika vlade i predsednika Srpske napredne Stranke Aleksandra Vučića, izjavila je portparolka Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić.

"Tužilaštvo je to krivično delo okarakterisalo kao uništenje i otuđenje tuđe stvari", rekla je Tomićeva, dodajući da će policija nastaviti rad na otkrivanju počinioca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track