Predsednik opštine Ćuprija podneo ostavku
Foto: KURIR

Sukob interesa

Predsednik opštine Ćuprija podneo ostavku

Srbija -
Prema mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije, Slobodan Lazić (SPS) je kao doktor u Opštoj bolnici u Ćupriji u sukobu interesa

ĆUPRIJA - Predsednik opštine Ćuprija Slobodan Lazić (SPS) podneo je ostavku na tu funkciju jer je, prema mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije, kao doktor u Opštoj bolnici u Ćupriji, u sukobu interesa.

"Lazić je ostavku podneo juče na pisarnici Skupštine opštine", izjavila je predsednica Skupštine opštine Dragana Jovanović.

Lazić je naveo da mu Agencija za borbu protiv korupcije ne dozvoljava da uz funkciju predsednika opštine, obavlja manji deo radnog vremena i svoj posao urologa u Opštoj bolnici u Ćupriji.

"O ostavci Lazića skupština će raspravljati do kraja ovog meseca", rekla je Jovanović.

Ako je u pitanju razrešenje dužnosti, Skupština je obavezna da o tome raspravlja u roku 15 dana, a kada je ostavka u pitanju, može da čeka i preko mesec dana, objasnila je Jovanović.

"Mi ćemo Laziću izaći u susret i raspravljaćemo o njegovoj ostavci i pre, možda i na istoj sednici kada budemo usvajali budžet, koji nam je sada važniji od ostavke Lazića", dodala je Jovanović.

Lazić je član SPS i na funkciju predsednika opštine je izabran u julu. Protekle četiri godine obavljao je funkciju zamenika predsednika opštine Ćuprija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track