Situacija u Zrenjaninu se polako normalizuje

Situacija u Zrenjaninu se polako normalizuje

Srbija -
Svi putni pravci od Zrenjanina ka Beogradu, Novom Sadu i Kikindi očešćeni su od snega, situacija u gradu je normalizovana, a osnovne i srednje škole će od sutra najverovatnije početi da rade

ZRENJANIN - Svi putni pravci od Zrenjanina ka Beogradu, Novom Sadu i Kikindi očešćeni su od snega, situacija u gradu je normalizovana, a osnovne i srednje škole će od sutra najverovatnije početi da rade, rečeno je danas na sastanku Gradskog štaba.Na sastanku je istaknuto da je angažovana dodatna mehanizacija i da se radi na raščišćavanju ulica u gradu.Problema s raščišćavanjem snega, zbog nedostatka goriva, ima u mestima Aradac, Jankov Most, Lukino Selo i Perlez.

Tokom vikenda problema je bilo sa isporukom električne energije, ali sada svi delovi grada imaju struju.Predškolska ustanova radi uobičajeno, a od oko 70 odsto jutros pristiglih izveštaja iz osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, havarija nema, ali je problem velika količina snega u dvorištima i na krovovima školskih objekata.

Prema podacima saobraćajne policije u Zrenjaninu, tokom vikenda dogodilo se devet saobraćajnih nesreća, ali bez žrtava i s manjom materijalnom štetom.

U Centru za socijalni rad kažu da će obići ugrožene porodice, kao i rizične lokacije u gradu, a u Svratištu za beskućnike trenutno je smešteno osam osoba.

Tokom vikenda broj pacijenata u Urgentnom centru bio je za oko 70 odsto manji nego uobičajeno, a najčešće su bile intervencije ortopeda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track