U Kruševcu otežan saobraćaj, više posla za hitnu pomoć

U Kruševcu otežan saobraćaj, više posla za hitnu pomoć

Srbija -
Problema ima na svim lokalnim putevima, a autobusi "Jugoprevoza" kasne u proseku oko desetak minuta

KRUŠEVAC - Svi magistralni i regionalni putevi u Rasinskom okrugu su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano, rečeno je u "Kruševac putu"."Prioritet "Kruševac puta" je održavanje magistralnih putnih pravaca Kruševac-Blace i Pojate-Kraljevo, oni su sada prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano jer na kolovozu ima ugaženog snega do pet santimetara", kazao je šef održavanja Nemanja Pešić.

On je istakao da problema ima na svim lokalnim putevima i dodao da je trenutno angažovano oko 75 odsto kapaciteta tog preduzeća.

Prema njegovim rečima, putni pravac prema Kopaoniku je takođe prohodan, ali je i u tom delu saobraćaj otežan jer, pored toga što sneg intenzivno pada, duva i jak vetar.

U kruševačkom "Jugoprevozu" kažu da saobraćajnice nisu najbolje očisćene, te da autobusi ovog jutra kasne u proseku oko desetak minuta.

"Najteže je prema Zdravinju, Velikom Šiljegovcu i Tekijama", rekao je dežurni dispečer Dragan Golubović.Golubović kaže da je kod Dašnice, od Kruševca prema Aleksandrovcu, skliznuo kamion koji je preprečio put i dodao da su u toku aktivnosti na uspostavljanju normalnog režima saobraćaja u tom delu.

Gradska toplana je osim sa finansijskim problemima, suočena i sa problemom dopremanja uglja, jer snežno vreme otežava dolazak vagona.

Prema rečima potparola Toplane Pegi Petrović, iz JP "Resavica" posle pet dana je stigao vagon sa oko 300 tona uglja, a takođe je avansno Kolubari uplaćeno za dopremanje oko 500 tona uglja."Zbog stanja na prugama, očekujemo da ti energenti stignu za dan-dva", kazala je Petrović.

U Toplani ističu da je borba za grejanje svakodnevna i da trenutno energenata ima za samo nekoliko dana.Zbog loših vremenskih uslova, obim posla u hitnoj službi je povećan potvrdila je dežurni lekar dr Slađana Tomić. Prema njenim rečima, povećan je broj poziva sa javnih mesta i uglavnom je reč o prelomima kuka, ruku i nogu.

"Samo od jutros smo imali šest poziva", rekla je dr Tomić i dodala da u smeni dežuraju tri ekipe hitne pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track