Povređeni krenuo kod lekara, ostao zavejan na putu
Foto: KURIR

Kuršumlija

Povređeni krenuo kod lekara, ostao zavejan na putu

Srbija -
Poslali smo lekare s terenskim vozilom, ali i mehanizaciju koja će morati da čisti put ispred vozila, kako bi lekari stigli do pacijenta u selo Mehane, kazala direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović

KURŠUMLIJA - Lekari kuršumlijskog Doma zdravlja, uz pomoć mehanizacije Direkcije za izgradnju, pokušavaju danas da se probiju do planinskog sela Mehane kako bi ukazali pomoć jednom meštaninu kome je povređeno oko, kazala je direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović.

Pacijent je pokušao sam da dođe do grada, međutim, nije uspeo da pešači, pa je ostao na putu, u šumi, odakle je pozvao Hitnu pomoć.

"Na pola puta pacijent je, verovatno zbog povrede i pešačenja, dobio vrtoglavicu, nije mogao dalje i ostao je na putu. Odmah smo poslali lekare s terenskim vozilom, ali i mehanizaciju koja će morati da čisti put ispred vozila, kako bi lekari stigli do pacijenta", kazala je Uranija Petrović.

Ona je izrazila očekivanje da će do večeras lekari stići do pacijenta.

Hitna služba kuršumlijskog Doma zdravlja je imala jos jednu intervenciju, takođe u planinskom selu Dubrava. Lekari su uspešno, terenskim vozilom, stigli do tog sela i ukazali pomoć jednoj starici.

Zamenik predsednika opštine Kuršumlija Jovica Đinović rekao je da je sneg u nižim predelima opštine napadao oko 30 centimetara, dok je u planinskim predelima dostigao visinu od pola metara. Putevi se čiste po prioritetu i potrebi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja