Povređeni Miloš stigao u bolnicu
Foto: Milen Djordjevic

Kuršumlija

Povređeni Miloš stigao u bolnicu

Srbija -
Hitna pomoć, vatrogasci i privatno terensko vozilo, koje je angažovala opština, uspeli da se probiju do 30 kilometara udaljenog planinskog sela Đake i prebace u Dom zdravlja Miloša Mijajlovića koji je povredio oko

KURŠUMLIJA - Hitna pomoć, vatrogasci i privatno terensko vozilo, koje je angažovala opština, uspeli su da se probiju do 30 kilometara udaljenog planinskog sela Đake u opštini Kuršumlija i prebace u Dom zdravlja Miloša Mijajlovića (53) iz ovog sela, koji je povredio oko.

"Uspeo sam uz mnogo poteškoća da se probijem terenskim vozilom do povređenog. Ja sam ga prevezao oko jedan kilometar, gde su ga preuzeli vatrogasci iz Sektora za vanredne situacije iz Prokuplja", kaže Zoran Simić, koga je opština angažovala da se probije do sela Mehane.

Vatrogasci su Miloša vozili dok nisu sreli ekipu hitne službe Doma zdravlja.

"Oko povređenog je previjeno na licu mesta, a zatim smo ga prevezli u hitnu službu gde mu je ukazana pomoć i gde je upućen kod oftamologa", kaže dr Nevena Vučković iz kuršumlijskog Doma zdravlja.

Inače, putevi ka većini planinskih sela u opštini Kuršumlija su neprohodni, a nadležni kažu da se čiste samo u hitnim slučajevima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track