Putnici oslobođeni iz snega kod Velikog Gradišta

Odblokirani

Putnici oslobođeni iz snega kod Velikog Gradišta

Srbija -
Niko nije povređen, putnici su nakon dva sata zastoja nastavili put i svi su dobro, rekao načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić

BEOGRAD - Četiri vozila sa sedam putnika koja su bila zaglavljena zbog snega na regionalnom putu u opštini Veliko Gradište odblokirana su nešto pre 10 časova i saobraćaj je ponovo uspostavljen na tom pravcu, izjavio je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić."Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Požarevca i velikog Gradišta uspeli su uz mehanizaciju da osposobe saobraćaj u tom smeru. Niko nije povređen, putnici su nakon dva sata zastoja nastavili put i svi su dobro", rekao je Marić.

On je precizirao da je reč o sedmoro putnika u četiri vozila.Marić je rekao da od jutros drugih većih problema u Srbiji nije bilo, da su svi regionalni i magistralni putevi prohodni, ali i upozorio da se očekuje u toku noći ledena kiša na teritoriji Srbije.

On je dodao da je Republički štab za vanredne situacije uputio naredbe svim opštinskim okružnim i pokrajinskom štabu da se preduzmu sve neophodne mere kako ne bi došlo do zastoja u saobraćaju i kako bi život u opštinama i gradovima u Srbiji normalno funkcionisao u tim uslovima.

Marić je rekao da očekuje da, posle jučerašnjeg sastanka u Vladi Srbije, stvari "mnogo bolje funkcionišu" u Srbiji, kada je reč o funkcionisanju saobraćaja na putevima u uslovima snežnih padavina.

On je podsetio da su tom sastanku, osim njega, prisustvovali i ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, načelnik Uprave saobraćajne policije Dragiša Simić, direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak u cilju otklanjanja nekih problema u komunikaciji koji su postojali i koji su naročito bili izraženi proteklog vikenda, u vreme velikih snežnih padavina.

"Uspeli smo da napravimo jedan vrlo operativan dogovor u smislu prosleđivanja informacija i brzog reagovanja, a u krajnjoj liniji to je važno, jer se zaista sada više niko ne može skrivati od odgovornosti, niti je prebacivati na drugog", rekao je Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track