Pozorište iz Kragujevca pomaže vranjskom
Foto: KURIR

Solidarnost

Pozorište iz Kragujevca pomaže vranjskom

Srbija -
Na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra "Joakim Vujić" večeras će biti odigrana predstava "Jedan čovek, dvojica gazda", a sav prihod biće uplaćen za obnovu pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, koje je ovog leta izgorelo u požaru

KRAGUJEVAC - Na Velikoj sceni Knjaževsko-srpskog teatra "Joakim Vujić" u Kragujevcu večeras će biti odigrana predstava "Jedan čovek, dvojica gazda", a sav prihod biće uplaćen za obnovu pozorišta "Bora Stanković" u Vranju, koje je ovog leta izgorelo u požaru.

"Kao kuća koja je, nažalost, i sama imala sličnu situaciju 1969. godine, kada je izgoreo naš teatar, ansambl KST-a, posebno i dodatno se solidariše sa vranjskim pozorištem", navodi se u saopštenju kragujevačkog teatra.

Tada je glumački ansambl kuće, ističe teatar, sve do obnove današnjeg zdanja, zbog nemogućnosti igranja na matičnoj sceni igrao u drugim mestima i gradovima i obavljao turneje i razmene repertoara sa pozorištima u ondašnjoj zemlji i inostranstvu.

U sličnoj, nezavidnoj situaciji kragujevački teatar je bio i 1998. godine, kada je zbog dotrajalosti električnih instalacija ponovo bio zatvoren od strane protivpožarne policije.

Kragujevački glumci za vreme rekonstrukcije (prekinute tokom NATO bombardovanja 1999. godine) tri sezone igrali su svoje predstave na kragujevačkim scenama u Domu samoupravljača (današnje Pozorište za decu Kragujevac) i tadašnjeg Doma Vojske Srbije i Crne Gore.

Početak predstave "Jedan čovek, dvojica gazda", koju je po tekstu britanskog autora režirao Nebojša Bradić, je u 20 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track