Kruševac nabavlja ugalj direktno iz rudnika
Foto: Tanjug

Sigurno snabdevanje

Kruševac nabavlja ugalj direktno iz rudnika

Srbija -
Kruševačka toplana od sada će ugalj direktno nabavljati iz rudnika, što će garantovati sigurnost u snabdevanju, koja je do sada zbog oborenih tendera bila dovedena u pitanje, rekao direktor JKP "Gradska toplana" Dragan Azdejković

KRUŠEVAC - Gradska toplana u Kruševcu potpisala je danas ugovor o saradnji sa PEU "Resavica" po kome će to javno preduzeće toplani isporučiti 5.000 tona uglja, uz mogućnost da se ta količina poveća za 20 odsto.

To znači da će kruševačka toplana od sada ugalj direktno nabavljati iz rudnika, što će garantovati sigurnost u snabdevanju, koja je do sada zbog oborenih tendera bila dovedena u pitanje, rekao je novinarima direktor JKP "Gradska toplana" Dragan Azdejković.

Takođe, cena od 4. 286 dinara po toni, koja je višestruko manja od one koju je do sada plaćala kruševačka toplana, obezbediće uštedu od oko milion evra.

"Samo u prethodna dva meseca, toplana je za nabavku energenata izdvojila 45 miliona dinara", kazao je Azdejković.

"U toku dana stići će prvih 600 tona, a posle ćemo ugalj dobijati nedeljno po 300 tona", objasnio je Azdejković i dodao da će, osim iz Resavice, toplana do kraja godine obezbediti i 1.500 tona uglja iz Kolubare što takođe predstavlja direktno snabdevanje.

U toku potpisivanja ugovora između ova dva javna preduzeća, direktor JP PEU Resavica Vladan Milošević kazao je novinarima da će se toplani ugalj isporučivati iz dva rudnika, Rembasa i Jasenovca.

"Nadam se da Kruševac više neće doći u ovakvu situaciju, jer je do danas bilo pitanje da li će se građani grejati", rekao je Milošević koji je ocenio da ovo predstavlja početak dobre saradnje između kruševačke toplane i Resavice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track