U Novoj Varoši živi čak 16 nacija i etničkih grupa

Prema poslednjem popisu

U Novoj Varoši živi čak 16 nacija i etničkih grupa

Srbija -
U Novoj Varoši žive stanovnici koji se izjašnjavaju kao Goranci, Makedonci, Albanci, Mađari, Bugari, Jugosloveni, ima i Crnogoraca, Hrvata, Rusa, Roma, Slovaka, Slovenaca, Rumuna i Ukrajinaca

NOVA VAROŠ - Među 16.638 žitelja opštine Nova Varoš, prema poslednjem popisu stanovništva, 14.899 je Srba i 788 Bošnjaka, a u zlatarskom kraju žive pripadnici čak 16 nacija i etničkih grupa.Za razliku od ukupnog broja stanovnika i pripadnika većine nacija između dva popisa stanovništva jedino je neznatno povećan broj građana koji su se izjasnili kao Muslimani i kojih je sada u novovaroškoj opštini 526.

Za poslednjih deset godina u ovoj opštini je broj stanovnika smanjen za 3.344 ili 20 odsto. U odnosu na popis iz 2002. godine srpska zajednica broji 3.102 pripadnika manje. Manje je i Bošnjaka i to za 240 dok je broj Muslimana povećan za 24 pripadnika zajednice.

Prema prošlogodišnjem popisu i rezultatima koji su ovih dana objavljeni, u Novoj Varoši žive i stanovnici koji se izjašnjavaju kao Goranci, Makedonci, Albanci, Mađari, Bugari, Jugosloveni. U Novoj Varoši ima i Crnogoraca, Hrvata, Rusa, Roma, Slovaka, Slovenaca, Rumuna i Ukrajinaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja