Komiko Oil prihvatio uslove grada Smedereva

Konačno

Komiko Oil prihvatio uslove grada Smedereva

Srbija -
Kompanija će uplatiti dodatnih 30 miliona dinara da bi pokazala časne i ozbiljne namere i kao dokaz da s gradom želimo dobre i džentlmenske odnose koji su u poslednjem periodu bili uzdrmani", rekao je predstavnik kompanije Radomir Radivojević

SMEDEREVO - Zamenik generalnog direktora kompanije Komiko oil za Srbiju Radomir Radivojević tvrdi da je ta kompanija prihvatila da do 31. januara plati cenu zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu. Radivojević je rekao da je Komiko oil pristao da plati dodatnih 30 miliona dinara na ime kamate, tako da je ukupan iznos za zakup zemlje na kojoj će biti izgrađena rafinerija sada 682 miliona dinara.

"Kompanija će uplatiti dodatnih 30 miliona dinara da bi pokazala časne i ozbiljne namere i kao dokaz da s gradom želimo dobre i džentlmenske odnose koji su u poslednjem periodu bili uzdrmani", rekao je Radivojević. Komiko oil je kasnio sa uplatom za zakup zemljišta, pa ga je gradska vlast u Smederevu tužila.

Ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju rafinerije je potpisan 25. aprila, a Komiko oil je trebalo da do juna plati zakup. Radivojević je dodao da Komiko oil očekuje da mu grad pre uplate dogovorene sume dostavi pisanu garanciju da će dati ranije tražena tri hektara, 68 ari i 16 metara neophodnih za izgradnju rafinerije.

Komiko oil je ranije najavio da će rafineriju za preradu nafte, investiciju vrednu 250 miliona dolara, izgraditi za tri godine, otvoriti oko 700 radnih mesta i kroz razne donacije pomoći gradu Smederevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track